GET YOURSELF
REFRESHED

Bel ons via 078-6820015

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints zijn spierknopen die in actieve staat pijn veroorzaken: lokaal of op andere plekken in het lichaam. Deze spierverkrampingen zijn heel vaak een bron van pijnklachten, maar worden helaas ook zeer vaak over het hoofd gezien door medische professionals. Ook fysiotherapie, chiropractie, acupunctuur en andere behandelingen werken niet. Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. Technieken die vaak worden toegepast zijn diepe strijkingen of continue druk geven. Ook gebruik ik myofaciale release technieken. Fascie is zeg maar een lijm waarmee alles in het lichaam met elkaar is verbonden. Door hier zachte of stevigere technieken te gebruiken, kan dit soepel gemaakt worden. Triggerpoints zijn altijd onderdeel van de fascie die in en om de spieren ligt. Daarnaast maak ik, indien nodig, gebruik van moxa, lichaamskaarsen, sportspray om uw spieren soepel te maken.

Tevens leer ik u hoe u deze techniek op u zelf kunt toepassen, u krijgt dus huiswerk mee zodat u weer pijnvrij door het leven kunt gaan.

Over het algemeen zijn er 3 tot 6 Triggerpoint behandelingen nodig om de pijn op te lossen. Afhankelijk van uw klacht(en) zijn er meer of minder behandelingen nodig. Een Triggerpoint behandeling duurt 40-45 minuten en kost € 55,-.

Tijdens de Mari Experience op 20 december 2014 mocht ik Mari van de Ven behandelen, ik kon hem in 10 minuten van zijn rugklachten afhelpen met Triggerpoint Therapie.

IMG_8349

IMG_8351

Share Button

U kunt helaas geen reactie plaatsen